Vergelijk              Vraag alles in èèn keer aan Jij kan inpakken    Wij gaan aan de slag    Bevestig je aanvraag  Jij bespaart
Vergelijk              Vraag alles in èèn keer aan Jij kan inpakken    Wij gaan aan de slag    Bevestig je aanvraag  Jij bespaart
 
gasprijs wordt hoger

Gasunie Transport Services, ook wel GTS genoemd, heeft de mogelijkheid om haar gasprijzen met gemiddeld 8,6% hoger te maken in 2020. Het is nog niet bekend wat dit exact gaat betekenen voor de huishoudens in Nederland. Hoogstwaarschijnlijk wordt de stijging, je verwacht het niet, doorberekend aan de consumenten. Afgelopen jaar werd de prijs van gas al 2% hoger. GTS had de mogelijkheid om de tarieven 10% hoger te maken dan in 2019 maar besloot voor een stijging van 8,6% te gaan.

Reden van hogere gasprijs in 2020

De aanleiding voor de stijging van de gasprijs is een nieuwe Europese regelgeving. Door de nieuwe regelgeving berekent de ACM de transporttarieven voor gas anders dan nu. De ACM bepaalt namelijk ieder jaar hoeveel inkomsten de GTS mag behalen. Met de nieuwe Europese regelgeving moest een rechter de inkomsten opnieuw beoordelen. Volgens de rechter heeft de ACM verkeerd gerekend in de jaren 2017, 2018 en 2019, waardoor de GTS inkomsten misliep. Het verlies dat is opgelopen in deze jaren, wordt nu verrekend met het jaar 2020.

De ACM moet voorzien van een betrouwbare en betaalbare gasprijs voor de consumenten aangezien de GTS een monopoliepositie bekleedt. De ACM is verantwoordelijk dat wij een fatsoenlijke gasprijs hebben. Deze zou op deze manier niet hoger mogen zijn dan dat die hoort te zijn. Helaas kunnen we nu dus een flinke stijging verwacht van de gemiddelde prijzen voor gas en stroom volgend jaar.

Overstappen van energieleverancier i.v.m. gasprijs verhoging

Afgelopen jaar stapten 1,6 miljoen huishoudens over van energieleverancier, waarvan 87% geen problemen ondervond tijdens het overstappen. Als volgend jaar de nieuwe tarieven per energieleverancier bekend zijn, loont het zeker om huidige energieleverancier eens te vergelijken met andere. Belangrijke redenen om over te stappen zijn de energieprijs, overstappen naar groene energie en, jawel, een welkomstcadeau van de nieuwe aanbieder.

Einde doei

gasprijs wordt hoger

Ga jij binnenkort verhuizen?Jouw mening telt!

Wij zijn bezig met het vernieuwen van ons product! Geef je nu op voor ons klantonderzoek!