Vergelijk              Vraag alles in èèn keer aan Jij kan inpakken    Wij gaan aan de slag    Bevestig je aanvraag  Jij bespaart
Vergelijk              Vraag alles in èèn keer aan Jij kan inpakken    Wij gaan aan de slag    Bevestig je aanvraag  Jij bespaart
 
huurwoning vinden

Als je een huurwoning wil vinden moet je geluk hebben, tenminste als je je vrienden en familie moet geloven. Waarschijnlijk irriteer je je dood aan al die mooie verhalen van mensen die ergens wonen en vertellen hoe zij aan hun woning zijn gekomen. Het lijkt wel alsof iedereen geluk heeft gehad met het vinden van een woning. Als je momenteel op zoek bent naar een woning dan komen de verhalen van Eva, Youri en Marcel je vast bekend voor:

Eva: “Ja, ik was aan het zoeken en een vriend van m’n vader is makelaar dus wij kregen natuurlijk, net als de rest van Nederland behalve jij, voorrang.”

Youri: “Ik was eigenlijk niet eens echt actief op zoek maar dit kwam op m’n pad en via, via, via, via, via, via heb ik het zo kunnen regelen. Ik betaal ook echt bijna niets, kom een keer langs!”

Marcel: “We waren met z’n drieën op zoek maar toen kwam de vader van een van m’n huisgenoten, die wilde wel iets voor ons kopen.”

Heel erg leuk voor al deze mensen met hun succesverhalen maar jij wil graag verhuizen maar je kan geen huurwoning vinden. Hoe doe je dat eigenlijk en waar moet je in gods naam beginnen? Wil je verhuizen naar de stad? Check hier tips voor Amsterdam, Rotterdam of Utrecht.

Waar moet ik beginnen als ik een huurwoning wil vinden?

Inschrijven sociale huurwoning

De eerste stap als je een huurwoning wil vinden ligt bij jezelf. Check wat je inkomen is en of je in aanmerking komt voor een sociale huurwoning. Om in aanmerking te komen voor 80 procent van de sociale huurwoningen mag je maximaal €38.035 bruto per jaar verdienen. Bereken hier je toekomstig inkomen van 2019. Wanneer je voldoet aan deze eis dan loont het zeker om je in te schrijven bij verschillende woningcorporaties. Omdat je hier per maand dat je ingeschreven staat punten spaart, lijkt het ons verstandig om je direct in te schrijven. Het lijkt ons daarom ook niet slim om dit niet te doen. Een aantal woningcorporaties zijn:

Vrije sector woningen

Wanneer je niet in aanmerking komt voor een sociale huurwoning dan ben je aangewezen op het vinden van een woning binnen de vrije sector. In tegenstelling tot het bovenstaande maximale inkomen, heb je in deze sector te maken met een minimaal vereist inkomen. Huisjesmelkers, ook wel verhuurders, kunnen soms eisen dat jouw inkomen gelijk moet staan aan 4x de huur.

Stel je eens voor: je huidige inkomen is €200.000 op jaarbasis dan kan je “iets” huren van €50.000 = €4.166 per maand.
of
Stel je eens voor: je huidige inkomen is €40.000 op jaarbasis dan kan je “iets” huren van €10.000 = €833 per maand.

Deze berekening toont aan dat het een vrij lastig verhaal wordt als je een huurwoning wil vinden in de stad.

huurwoning vinden

Waar kan ik een huurwoning in de vrije sector vinden?

Uiteraard is het van belang waar je een huurwoning wil vinden. Een huurwoning vinden midden in de stad zal een stuk moeilijker zijn dan een huurwoning in lutjebroek. Om je zoektocht naar een woning makkelijker te maken, een aantal tips:

  • Meld je aan voor alle websites die je maar kan bedenken. Ze moeten natuurlijk wel huurwoningen aanbieden. Denk aan sites als nederwoon.nl, pararius.nl, huurwoningbemiddeling.nl. Denk ook aan bijvoorbeeld apps zoals hurenapp.nl en huurwoningen.nl.
  • Meld je aan voor nieuwe initiatieven zoals RentslamMakelaarsland en Esteon.
  • Zorg dat je updates van deze websites automatisch in je mailbox ontvangt.
  • Raadpleeg toch je via via via via netwerk. Deel je zoektocht op social media en praat er met iedereen over. Alle irritante succesverhalen moet je maar voor lief nemen in de hoop dat ze helpen met zoeken.
  • Als het te lang duurt of als je geen geduld hebt, pas dan je wensen aan. Mocht je een huurwoning vinden dan kan je altijd vanuit daar weer verder kijken. Tegenwoordig wil iedereen op een A-locatie wonen. Door het gebrek aan woningen en het overschot aan mensen wordt dit steeds lastiger.
  • Ga op zoek naar een klavertje vier of een pot met goud aan het eind van de regenboog. Wanneer je voor het laatste gaat, zorg voor goede schoenen.

Huursubsidie

Yeeeeeeeeééaah, je hebt je woning gevonden en waarschijnlijk met heel veel geluk. Jij kan nu ook vertellen dat je een woning hebt. Als mensen vragen hoe je eraan komt kan je eindelijk zeggen dat je echt geluk moet hebben. Je moet niet vergeten dat je voor je nieuwe huurwoning wellicht wel huursubsidie kan aanvragen. Als je ouder bent dan 23 jaar dan mag je huur €720,42 per maand bevatten en je inkomen niet hoger dan €22.700 per jaar. Ben je jonger dan 23 jaar? Dan mag je huur niet hoger zijn dan €424,44 per maand. Check hier alle eisen.

Woning zoeken in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam

Woning zoeken in Amsterdam, Rotterdam of Utrecht? Dan hebben we hele specifieke tips voor je. Voor deze steden vind je websites en woningcorporaties waar je je in kan schrijven per stad, actieve Facebook groepen en pagina’s en waardevolle tips over hoe je jouw woning krijgt. We hadden hier ook droomwoning van kunnen maken maar de kans dat je die gaat vinden is immens klein, vandaar dat we het woning genoemd hebben.

Einde doei