Vergelijk              Geef jouw wensen aan Jij kan inpakken    Wij gaan aan de slag    Bevestig je aanvraag  Jij bespaart
 
fraude-energieverkopers

Ongelofelijk wat een volk hebben we hier rondlopen. Energieverkopers hebben mensen die zelfs in de schuldhulpverlening zitten energiecontracten verkocht op een manier hoe alleen hebzuchtige mensen die zouden doen, meldt het AD. Daar krijg je toch slechte energie van als mens zijnde.

Fraude en de manier van werken

De energieverkopers verkochten zakelijke contracten aan particulieren in de schuldhulpverlening. Door een random KVK nummer in te vullen lukte het hen om de strengere zakelijk contracten aan de man te brengen. Deze contracten zijn 9.328.428.493 keer moeilijker om op te zeggen. Oké misschien niet zoveel moeilijker maar wel veel moeilijker, waardoor de mensen in de schuldhulpverlening, de dupe zijn. Tegen alle energieverkopers is aangifte gedaan en er is een onderzoek ingesteld naar deze manier van verkopen. In totaal heeft men 115 contracten verkochten die tegen de regels in zouden zijn en dus frauduleus zouden zijn.

Energieverkopers lopen tegen de lamp

De energieverkopers waren allen tot voor kort werkzaam voor de Improves (onderdeel van Essent) maar werkte tegenwoordig voor een bedrijf uit Almere onder leiding van Peter W. Hij zou zijn team aanzetten tot fraude, aldus de uitvoerende energieverkopers. De leider van het energiebedrijf uit Almere (W.) zou al vele tonnen hebben verdiend. De man is nu tegen de lamp gelopen en er is aangifte gedaan door de eigenaresse van het energiebedrijf.

W. heeft aangegeven dat hij verantwoordelijk is voor het doorgeven van gegevens van mensen die in de schuldhulpverlening zaten. Zij zouden een nieuw energiecontract nodig hebben dus daarom zou het ideaal zijn om het hen aan te bieden. Van de andere beschuldigingen neemt W. afstand.

Einde doei