Vergelijk              Vraag alles in èèn keer aan Jij kan inpakken    Wij gaan aan de slag    Bevestig je aanvraag  Jij bespaart
Vergelijk              Vraag alles in èèn keer aan Jij kan inpakken    Wij gaan aan de slag    Bevestig je aanvraag  Jij bespaart
 

Greenchoice, de groene energieleverancier, wil dat in Nederland meer dak benut wordt door middel van zonne-energie. In Nederland is nog 892 vierkante kilometer aan dak over waar zonnepanelen gemonteerd kunnen worden, aldus een onderzoek van Deloitte. Greenchoice wil dat mensen zelf aangeven of ze een “leeg” dak hebben. Mensen moeten hun dak beschikbaar stellen zodat wij daar groene energie kunnen opwekken om samen een groener Nederland te maken. Het beschikbaar stellen van je dak noemt Evert den Boer, directeur van Greenchoice, ook wel kraken.

Greenchoice wil dat mensen zelf de keuze geven om te helpen met groene energie. Via hun actiepagina kunnen mensen dus zelf aangeven of ze een leeg dak hebben waar energie kan worden opgewekt. Door de mensen zelf de keuze te geven, wordt de “kraak” kaart vanzelf gevuld. De daken die de meeste potentie hebben om groene energie op te wekken door middel van zonnepanelen, wil Greenchoice gaan kraken en mee aan de slag op groene energie op te wekken.

Ten Boer vervolgt “Als we weten in welke buurten interesse is om groene stroom op te wekken en welke daken daarvoor geschikt zijn, kunnen we in gesprek met de buurtbewoners en de al eventuele bestaande – lokale energiecoöperaties. Zo wordt Nederland steeds Greener.” Het onderzoek van Deloitte wijst uit dat wanneer in Nederland alle daken “gekraakt” worden, 50% van de energiebehoefte van Nederland kan worden voorzien op deze manier.

Help mee aan een groener Nederland en kraak jouw dak:

Kraak mijn dak

Ga jij binnenkort verhuizen?Jouw mening telt!

Wij zijn bezig met het vernieuwen van ons product! Geef je nu op voor ons klantonderzoek!