Meld je vrijblijvend aanBinnen 24 uur gebeldJij kan inpakkenWij gaan aan de slagAlles is aangevraagdBetaal niets extra's
Meld je vrijblijvend aan Binnen 24 uur gebeld* Jij kan inpakken    Wij gaan aan de slag    Alles is aangevraagd    Betaal niets extra's
   
water-bad-leverancier

In Nederland wordt de water aanvraag van huizen per regio geregeld. Elke regio heeft haar eigen waterleverancier. Je kan dus niet je eigen waterleverancier kiezen en bent gedwongen om van de beschikbare leverancier water af te nemen. Op het moment dat je gaat verhuizen moet je niet vergeten om bij het juiste waterbedrijf je verhuizing door te geven en de meterstanden te op te geven.

Waterleveranciers Nederland

In Nederland tellen we tien waterleveranciers. Op het moment van verhuizen check je eerst of je in dezelfde regio blijft wonen en of je daar ook dezelfde waterleverancier hebt. Als dat zo is dan kan je je verhuizing doorgeven aan deze leverancier en dan ben je klaar.  Wanneer dit niet zo is dan moet je zorgen dat je je bij je huidige waterleverancier afmeld en vervolgens een water aanvraag doet bij je nieuwe waterleverancier. Je kan je het beste aanmelden bij je nieuwe leverancier voordat je je nieuwe huis betrekt. Op de website van Vewin kun je exact zien welke waterleveranciers in welke regio’s water leveren.

Meterstanden voor de water aanvraag opschrijven

Wanneer je gaat verhuizen ben je verplicht om de meterstand door te geven van je water. De ronde watermeter kan je onderin de meterkast vinden en je hoeft enkel de zwarte cijfers op te schrijven. Als je slim bent dan maak je een foto die in de archieven kan. Als je wat minder slim bent, doe je dit niet.

Waterleverancier - Meterstannden Water

Verhuizing doorgeven aan je waterleverancier

Zoals we al eerder aangaven, is het slim om ruim voor je verhuisdatum je verhuizing door te geven. Uiteraard is dit, net als eerdergenoemd, niet slim als je dit niet doet. Als je van regio wisselt, dan is het van belang dat je je dus afmeld bij je huidige waterleverancier en een water aanvraag doet bij je nieuwe waterleverancier. Naast het zelf doorgeven van je verhuizing, kunnen wij dit ook voor je doen. Als je bij ons aangeeft dat je gaat verhuizen en je vraagt enkel water aan, dan zullen wij contact met je opnemen om dit gratis voor je te regelen. Wil je dit toch liever zelf regelen? Dan vind je onderstaand alle links naar de verhuispagina’s van alle waterleveranciers in Nederland:

Alles in één keer regelen

Wanneer je geen zin hebt om bij allemaal verschillende partijen je dingen aan te vragen en te regelen dan hebben wij de ideale oplossing voor je. Bij ons kan je namelijk je gas, water, licht, (woon)verzekeringen en internet, tv en bellen allemaal in een keer regelen voor je nieuwe woning. Kost dit iets extra’s? Nee dit kost niets extra’s, aldus Mart Smeets.

Info & opties

Einde doei