Uiteraard kan iedere woning in Nederland aangesloten worden op het water maar toch gaat dit niet vanzelf. Op het moment dat je gaat verhuizen, moet je niet vergeten water af te sluiten. We kunnen huishoudens die gaan verhuizen in drie groepen verdelen, namelijk:

1. Huishoudens die voor het eerst uit huis gaan.

2. Huishoudens die naar een ander huis gaan verhuizen in dezelfde regio.

3. Huishoudens die naar een ander huis gaan verhuizen in een andere regio.

Voor het eerst water afsluiten

Op het moment dat je voor het eerst water moet afsluiten, is het relatief simpel. Je hoeft enkel je nieuwe adres aan te melden bij het desbetreffende waterbedrijf. Bij welk waterbedrijf jij je water af moet sluiten vind je in de afbeelding hieronder.

Ik wil voor het eerst water afsluiten

Water afsluiten in dezelfde regio

Je verhuist in de regio waar je al woont. Het is nu van belang dat je je huidige waterbedrijf op de hoogte stelt van jouw verhuizing.

Ik wil water afsluiten i.v.m. mijn verhuizing

Water afsluiten in andere regio

Wanneer je gaat verhuizen naar een andere regio dan waar je gevestigd bent, dan wordt er van je huidige en toekomstige waterbedrijf verwacht dat je je verhuizing doorgeeft zelf doorgeeft. Je moet je afmelden bij het huidige waterbedrijf in je oude regio en aanmelden bij het waterbedrijf in je nieuwe regio.

Waterstand doorgeven

Als je gaat verhuizen moet je ook niet vergeten om je waterstand door te geven van je oude adres. Je bent namelijk verplicht om dit door te geven wanneer je gaat verhuizen. Met deze waterstand kan het waterbedrijf de eindrekening opmaken.

De watermeter aflezen

Je watermeter aflezen is niet de meest ingewikkelde en moeilijkste zaak van de wereld. De watermeter is een rond doosje van plastic met vaak een deksel erop. Wanneer je de deksel openklapt zie je vijf zwarte vakken met cijfers erin en drie rode vakken met cijfers erin. Bij het doorgeven van je waterstand hoef je enkel de zwarte cijfers door te geven. Let op: sommige watermeters hebben 4 zwarte vakken. Als er gevraagd wordt door het waterbedrijf om 5 cijfers in te vullen zet dan een 0 voor je meterstand.

Vergelijk

Vraag in één keer aan wat je nodig hebt

Jij kan inpakken

Wij gaan aan de slag

Bevestig je aanvraag

Jij bespaart