Vergelijk              Geef jouw wensen aan Jij kan inpakken    Wij gaan aan de slag    Bevestig je aanvraag  Jij bespaart
 
water besparen tijdens het huishouden

Je bent je tanden aan het poetsen en laat de kraan lopen. Herkenbaar? Waarschijnlijk wel. Wanneer je genoeg geld hebt of wanneer deze prachtige wereld je geen fuck uitmaakt, dan wil je waarschijnlijk toch geen water besparen. Stop dan hier met lezen.Er zijn echter genoeg mensen die wel graag water willen besparen op de kosten van water. Soms willen mensen niet alleen geld besparen, maar ook de wereld een duwtje in de goede richting te geven voor onze lieftallige kinderen, kleinkinderen, klein-kleinkinderen klein-klein-kleinkinderen en de rest.

Waterverbruik huishouden

In het huishouden verbruiken we enorm veel water. Het is dus helemaal geen gek idee om tijdens het huishouden het waterverbruik te minderen. We kunnen het waterverbruik tijdens het huishouden opdelen in een aantal dingen:

Waterverbruik wasmachine

Wanneer je geen wasmachine hebt, ben je niet goed snik. Toch zou je op deze manier water kunnen besparen. Een handwas kost je namelijk 40,0 liter water terwijl een wasmachine minimaal 53,1 liter verbruikt. Mocht je toch de wasmachine gebruiken, zorg er dan voor dat je de wasmachine op eco-stand zet.

Waterverbruik afwasmachine

Een afwasmachine verbruikt per keer 16,4 liter water. Ondanks dat we tegenwoordig water – en energiezuinige afwasmachines hebben, kost het nog meer water dan wanneer je de afwas met de hand doet. Wanneer je de afwas met de hand doet, verbruik je per afwas circa 9,2 liter. Behalve dat het wat tijd scheelt om de afwasmachine aan te zetten in plaats van het met de hand te doen, verbruik je 5 liter minder water.

Andere tips om water te besparen

Planten water geven

Hoe kan het groeien zonder wortel?? Dat denk je vast wel eens als een groot persoon ziet. Precies dat denk ik ook regelmatig. Planten hebben wel een wortel. Als je planten 1 keer per week water geeft, in plaats van 4, dan worden de wortels langer om dieper op de bodem water te vinden. Op deze manier kan je dus ook je waterverbruik reduceren. Geen dank voor deze biologieles.

Einde doei