Vergelijk              Vraag alles in èèn keer aan Jij kan inpakken    Wij gaan aan de slag    Bevestig je aanvraag  Jij bespaart
Vergelijk              Vraag alles in èèn keer aan Jij kan inpakken    Wij gaan aan de slag    Bevestig je aanvraag  Jij bespaart
 
water besparen

Water besparen dat is niet alleen goed voor je waterrekening maar ook voor onze mooie natuur. Hoe minder water we verbruiken, hoe minder water we te hoeven reinigen en hoe beter dit is voor het milieu. Dat komt voornamelijk omdat het reinigen van water energie kost. Het opwekken van energie is slecht voor het milieu dus dan snap je ook wel dat het reinigen van water niet goed voor onze aardbol is.

Deze informatie geven we je gratis en voor niks dus doe er wat mee. Wat moet je dan doen? Onderstaand vind je tips om water te besparen, wij houden je niet tegen.

Hoeveel water per dag verbruiken we eigenlijk?

Heb je dat wel eens bijgehouden hoeveel water je verbruikt? Je kan dit checken door de stand op je watermeter te observeren. Kijk bijvoorbeeld vandaag wat de stand is op je watermeter en over 7 dagen. Reken het verschil uit, deel het door 7 (dagen) en tada, je hebt het waterverbruik per dag. Wanneer je maar een dag je waterstand bijhoudt, bestaat de kans dat je een dag niet wast en de afwasmachine draait. Je mist dan gelijk al 70 liter water. Gemiddeld verbruik je per dag per persoon 120 liter water.

  • Douchen 40 liter
  • Gebruik wastafel 5 liter
  • Toilet doorspoelen 36 liter
  • Handen wassen d 2  liter
  • Kleren wassen 2 liter
  • Voedsel voorbereiden 2 liter
  • Overig 8 liter

Waterbesparende kraan

Uit een kraan komt 20 liter water per minuut,. Als je dus twee minuten je tandenpoets en je laat de kraan lopen dan verbruik je al snel tientallen liters water. Er bestaan tegenwoordig kranen die ervoor zorgen dat je minder water verbruikt dan met een normale kraan. Je bespaart met een dergelijke kraankop tot maximaal 98% water. In de gewone stand bespaar je 85% water ten opzichte van het oorspronkelijke verbruik.

Water besparen tijdens het huishouden

Waterbesparende douchekop

Douchen is prachtig, god almachtig, douchen is mooi. Aldus een welbekend liedje die je onder douche continu zou kunnen zingen. Wist je trouwens ook dat je tijdens het douchen het meeste water kan besparen? Met douchen verbruik je ook het meeste water, logisch dat je dus ook het meeste water kan besparen. Hoe doe je dit?

  • Warm water is 50 keer zo slecht voor het milieu dan koud.
  • Neem een douchekop die maximaal 7 liter per minuut doorlaat.
  • Douche 5 minuten, dan kan je echt wel alles wassen. Kerels met een grote snikkel klik hier voor hulp

Een gemiddelde douchebeurt is circa 9 minuten. Met een douchebeurt van 5 minuten bespaar je op jaarbasis 15.000 liter water en ook nog eens 60 m3 gas. Dat levert een besparing op van €60,00.

Einde doei
Ga jij binnenkort verhuizen?Jouw mening telt!

Wij zijn bezig met het vernieuwen van ons product! Geef je nu op voor ons klantonderzoek!