Vergelijk              Vraag alles in èèn keer aan Jij kan inpakken    Wij gaan aan de slag    Bevestig je aanvraag  Jij bespaart
Vergelijk              Vraag alles in èèn keer aan Jij kan inpakken    Wij gaan aan de slag    Bevestig je aanvraag  Jij bespaart
 
berekenen kosten van water per maand

Berekenen hier

Wanneer je gaat verhuizen, dan ben je genoodzaakt om water af te sluiten. Daarnaast adviseren wij sterk op het moment dat je gaat verhuizen om een kostenoverzicht te maken van de maandelijkse kosten. Een van die dingen die daarbij hoort zijn de water kosten per maand. Wat kost een kuub (m3) water eigenlijk en wat is het gemiddeld waterverbruik van een huishouden? Daarnaast heb je ook kosten zoals je waterschapsbelasting. Wij helpen je met het berekenen van deze water kosten per maand.

De kosten van water kan je eigenlijk in tweeën delen, namelijk:

1. De kosten voor het waterverbruik

2. De kosten van de waterschapsbelasting

De water kosten voor het verbruik spreken uiteraard voor zich. Je betaalt namelijk per kuub (m3) water dat je verbruikt een bedrag tussen de €0,80 en €1,21. De kosten van een kuub water per waterleverancier vind je hier. Daarnaast ben je ook verplicht om vaste kosten voor het waterverbruik te betalen. Deze vaste kosten bestaan uit onderhoud van leidingen, het zuiveren van water maar ook de plaats waar het vandaan gepompt moet worden.

Water kosten berekenen

De gemiddelde water kosten bereken je door het waterverbruik van aantal personen in het huishouden te vermenigvuldigen met de kosten per kuub (m3) water:

Water kosten inclusief waterschapsbelasting berekenen

Het was weer zo ver... Een blauwe envelop met de mededeling dat je waterschapsbelasting moet betalen. Waarschijnlijk geheel onverwachts en een flink hoog bedrag. Waterschapsbelasting bestaat uit een drietal belastingen namelijk:

1. Zuiveringsheffing

2. Watersysteemheffing ingezeten

3. Watersysteemheffing gebouwd (enkel voor koopwoningen)

Ik wil mijn waterschapsbelasting berekenen

Het verbruik van water is afhankelijk van het aantal apparaten dat je gebruikt maar ook het soort apparaat dat je gebruikt. Op het moment dat jouw wasmachine veel water verbruikt, zul je een hogere rekening krijgen dan wanneer je een wasmachine hebt die weinig water verbruikt. Zorg er daarom voor dat wanneer je dit soort apparaten gaat aanschaffen, je op deze dingen let. Wellicht dat een wasmachine €20 euro goedkoper is maar wel 10 keer meer stroom en water verbruikt. Zorg er dus voor dat je je gemiddelde waterverbruik zo laag mogelijk is.

De prijzen per waterleverancier kunnen verschillen. In Nederland tellen we 11 verschillende waterleveranciers en per waterleverancier gelden er andere kosten voor het water dat je verbruikt.

Ik wil de waterkosten in mijn regio berekenen

Voorbeelden: Gemiddelde kosten van water per maand

De exacte kosten voor water per maand is dus afhankelijk van het gemiddeld verbruik van het huishouden, de grote van je huishouden, de plaats waar je woont en de soort woning die je hebt. We geven je een tweetal voorbeelden waar duidelijk wordt hoe je de kosten van water per maand kan berekenen.

Huurhuis 4 personen

In dit voorbeeld woon je in een huurhuis met 4 personen.

1. Je betaalt voor 2 personen of meer €9,33 per maand watersysteemheffing ingezetenen.

2. Je betaalt voor 3 ve. zuiveringsheffing. Dat is bij elkaar €13,50 per maand.

3. Je verbruikt normaliter 163 kuub water, wat neerkomt op circa €21 per maand.

Bij elkaar komt dit neer op €43,83 per maand. Let op; de kosten voor het verbruik van water en de waterschapsbelasting betaal je waarschijnlijk per jaar. Zorg dat je een potje hebt, want bij elkaar zijn de water kosten voor vier personen toch €525,96 per jaar.

Koophuis 2 personen

In dit voorbeeld woon je in een koophuis van €350.000 met 2 personen.

1. Je betaalt voor 2 personen of meer €9,33 per maand watersysteemheffing ingezetenen.

2. Je betaalt voor 3 ve. zuiveringsheffing. Dat is bij elkaar €13,50 per maand.

3. Je betaalt voor 2 personen watersysteemheffing. Dit komt neer op €26,75 per maand.

4. Je verbruikt normaliter 93 kuub water, wat neerkomt op circa €15 per maand.

Bij elkaar komt dit neer op €65,58 per maand. Let op; de kosten voor het verbruik van water en de waterschapsbelasting betaal je waarschijnlijk per jaar. Als je slim bent dan zorg dat je voor deze water kosten een beetje geld achter de hand hebt. Het is namelijk voor 2 personen toch €786,96 per jaar.

Ik wil water aanvragen i.v.m. mijn verhuizing

Verhuizen

Vergeet niet wanneer je gaat verhuizen om dit door te geven aan je huidige waterleverancier en aan te melden bij je nieuwe waterleverancier. Wanneer je in dezelfde regio blijft wonen dan hoef je enkel je verhuizing door te geven. Wij kunnen dit ook gratis voor je doen. Houd wel je huidige waterstand bij de hand want deze hebben we van je nodig.

Vergelijk

Vraag in één keer aan wat je nodig hebt

Jij kan inpakken

Wij gaan aan de slag

Bevestig je aanvraag

Jij bespaart

Ga jij binnenkort verhuizen?Jouw mening telt!

Wij zijn bezig met het vernieuwen van ons product! Geef je nu op voor ons klantonderzoek!