Vergelijk              Vraag alles in èèn keer aan Jij kan inpakken    Wij gaan aan de slag    Bevestig je aanvraag  Jij bespaart
Vergelijk              Vraag alles in èèn keer aan Jij kan inpakken    Wij gaan aan de slag    Bevestig je aanvraag  Jij bespaart
 
woning zoeken amsterdam

Je gaat een woning zoeken in Amsterdam. De stad waar menig Nederlander graag wil wonen maar waar het wonen de laatste jaren flink duurder is geworden. Weinig ruimte voor starters, veel ruimte voor huisjesmelkers en een beperkte ruimte voor nieuwbouw. Hoe ga jij het voor elkaar krijgen dat je in deze stad een woning kan vinden? Om je een beetje op weg te helpen met het zoeken naar een woning in Amsterdam geven we je een aantal geweldige tips. Door deze tips gaat de moeilijkheidsgraad van het zoeken naar een woning in Amsterdam van super super moeilijk naar super moeilijk. Succes!

Inschrijven websites – woning zoeken in Amsterdam

Er zijn talloze websites waar je je in kan schrijven wanneer je een woning aan het zoeken bent in Amsterdam. Meld je aan voor deze websites en zorg ervoor dat jouw aanbod elke dag in je mailbox beland. Woningcorporaties zijn instanties die woningen verhuren aan mensen met een bepaald inkomen. Wanneer je aan deze eisen voldoet dan is het het zeker waard om je in te schrijven tijdens het zoeken naar een woning in Amsterdam. Check hier de woningcorporaties in Amsterdam:

Wanneer je niet voldoet aan de eisen dan word je helaas geacht in de vrije sector te huren, ook wel particuliere sector genoemd. Je hebt hartstikke veel websites waarvoor je je kan inschrijven. Je moet ervoor zorgen dat je het nieuwste aanbod, gefilterd op jouw woonwensen, in je mailbox krijgt elke dag. Je kan op deze manier snel reageren en indien nodig een afspraak maken met de desbetreffende makelaar. Onderstaand vind je een aantal websites waar je je voor in zou kunnen schrijven tijdens het zoeken naar een woning in Amsterdam:

Daarnaast bestaan er altijd enkele nieuwe initiatieven om de markt een beetje op te schudden. Of het werkt dat is het tweede maar wellicht wel interessant om het een en ander te proberen:

Social Media

Dat Facebook krachtig is dat weten we natuurlijk allang en zij vormt samen met Instagram de top van het social media. Deze twee kanalen kunnen jou misschien wel helpen in de zoektocht naar een huis, maar hoe?

Via Facebook bestaan er allerlei Facebook groepen waar mensen hun woning aanbieden om te huren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een twee kamerappartement in het hartje van de pijp maar ook aan een kamer drie hoog achter bij Jan Janssen in de Slotervaart. Door lid te worden van deze Facebook groepen blijf je up to date van het aanbod en wellicht dat er iets voor jou tussen zit. Het is natuurlijk wel van belang dat je exact weet wat je zoekt en wat je mogelijkheden zijn.

Actieve pagina’s:

Actieve groepen:

Instagram kan veel bijdragen aan het zoeken van een woning in Amsterdam mits je 232.238 followers hebt. Wanneer je dit niet hebt zoals de gemiddelde Nederlander, dan wordt het wat lastiger. Er bestaan op Instagram enkele #, ook wel hashtags genoemd zoals: #woninghurenamsterdam, #hurenamsterdam #woningamsterdam. Waarbij de eerst genoemde hashtag het meest wordt gebruikt. Je kan het eens proberen.

Huisjesmelkers in Amsterdam

– Wanneer dit je lukt hoef je weliswaar niet meer verder te lezen, maar we hebben je dit niet voor niets als laatste tip mee gegeven waardoor je alles toch gelezen hebt

Tijdens het zoeken naar een woning in Amsterdam zul je het vast en zeker tegen komen: huisjesmelkers. Je irriteert je er mateloos aan want mensen met geld, maken geld. Deze huisjesmelkers kopen een appartement, verbouwen het en verhuren het vervolgens door voor woekerprijzen. Amsterdam probeert dit tegen te gaan maar de controle en uitvoering is moeizaam. Daarnaast vindt de gemeente Amsterdam dat het delen van woningen in de stad normaal is. “Het leven in de stad in nou eenmaal duur dus woningdelen is daarom een oplossing, helaas maken huisjesmelkers hier gebruik van.” aldus de gemeente Amsterdam.

Goed verhaal, lekker kort maar ik heb er niets aan wanneer ik een woning aan het zoeken ben in Amsterdam. Praat overdreven veel over het feit dat je een woning aan het zoeken bent. Praat, praat en praat met je vrienden, familie, collega’s, mensen die net leert kennen, op de crèche, bij de biljartvereniging de blauwe bal, op voetbal, bij visvereniging Forel Williams enzovoort. Het werkt echt! Er komt een moment dat mensen je aan een kennis of vriend verbinden die iemand kennen die wellicht een huisje heeft in Amsterdam. Jij kan dit huisje dan weliswaar huren voor veel te veel geld maar ach je wil ook naar Amsterdam toch?!

Woning zoeken in Rotterdam of Utrecht

Wil je zo graag een woning dat je het ook leuk vindt om een woning te zoeken in Rotterdam of Utrecht? Nou yes dat komt goed uit want wij hebben ook twee pagina’s voor je waar je voor Rotterdam en Utrecht handige tips kan krijgen.

Einde doei

Woning zoeken Amsterdam - forel williams