Vergelijk              Vraag alles in èèn keer aan Jij kan inpakken    Wij gaan aan de slag    Bevestig je aanvraag  Jij bespaart
Vergelijk              Vraag alles in èèn keer aan Jij kan inpakken    Wij gaan aan de slag    Bevestig je aanvraag  Jij bespaart
 
woning zoeken rotterdam

Een woning zoeken in Rotterdam, das niet als kakken zonder douwen. Huhh??? Ja dat betekent dat het niet makkelijk zal gaan. Als je al een echte Rotterdammert bent dan zal het je makkelijker vanaf gaan dan wanneer je van buiten de havenstad komt. De prijzen zijn daaro in Rotterdamm zijn, net als de rest van Nederland, keihard gestegen de afgelopen periode. Een woning zoeken in Rotterdam is niet gemakkelijk, maar we gaan ons best doen om je te helpen. Ja toch, niet dan?! Wanneer je geen klote van al deze uitspraken snapt, dan vind je ze hier. Doe ook effe zo’n leuk Rotterdammms stemmutje in je hoofd wanneer je dit leest. Is toch lache?

Woning zoeken in Rotterdam – waar te beginnen?

As die gozert doodgeschoten wordt is tie nog te beroerd om te vallen. Zo’n instelling moet je zeker niet hebben als je een woning gaat zoeken in Rotterdam. Het continu blijven zoeken naar een woning in onze havenstad zal je niet in de koude kleren gaan zitten. Je merkt dat het woningaanbod waarschijnlijk gering is in jouw prijsklasse, dus zal je alles aan moeten grijpen om jouw woning te vinden. Om te beginnen kan je kijken of je je kan inschrijven bij woningcorporaties in Rotterdam. Een woningcorporatie heeft wel inkomenseisen waar je aan moet voldoen. 80% van de sociale huurwoningen in Rotterdam moeten worden verhuurd aan mensen die aan deze inkomenseis voldoen. De overige 20% gaat naar huishoudens die hoger dan deze inkomenseis voldoen. Het is het proberen waard en hoe langer je ingeschreven staat, hoe meer kans je hebt op een woning in Rotterdam:

Wanneer je niet een sociale huurwoning kan betrekken in Rotterdam dan kan je altijd in de particuliere sector je slag proberen te slaan. Je kan je aanmelden op verschillende websites die woningen in Rotterdam aanbieden. Als je slim bent, waar wij wel vanuit gaan, dan zorg je er als eerste voor dat het woonaanbod elke ochtend in je e-mailbox belandt. Vervolgens kun je makkelijk reageren op de woningen die jouw interesse wekken. Als je slim bent, waar wij nog steeds vanuit gaan, reageer je wel snel want je zal vast niet de enige zijn. Enkele voorbeeld websites waar je je op zou in kunnen schrijven, tijdens het zoeken naar een woning in Rotterdam, zijn:

Naast deze leuke en geweldig interessante lijstjes, bestaan er leuke initiatieven waar je eventueel ook zou kunnen proberen om je aan te sluiten:

Feestboek, Vleesboek en Facebook

Feestboek, Vleesboek of Facebook, je kan het allemaal gebruiken wanneer je gaat zoeken naar een woning in Rotterdam. Als je alleen al kijkt hoeveel huisgenoten vrienden van vrienden van vrienden van vrienden bijvoorbeeld zoeken. Deze posts worden vaak gedeeld door vrienden van je en hoe vaker je op deze posts reageert of liked, hoe meer van dit soort posts je te zien krijgt. Daarnaast kun je ook overwegen om zelf een bericht te plaatsen dat je een woning aan het zoeken bent in Rotterdam. Hopelijk zijn je vrienden zo lief om je te helpen zoeken en het bericht te delen.

Mocht je weinig vrienden hebben en dus niet zoveel berichten in je tijdlijn zien en ook niet de mogelijkheid om jouw bericht te delen. Dan bestaan er altijd nog Feestboek, Vleesboek en Facebook groepen en pagina’s. Meld je aan bij deze groepen en pagina’s om vervolgens actief te reageren. Bedenk eerst goed op wat voor soort woningen jij wil reageren maar wordt ook niet te kieskeurig. Actieve pagina’s en groepen voor een woning zoeken in Rotterdam vind je hier:

Actieve pagina’s:

Actieve groepen:

Woning zoeken Rotterdam – ouwe hoeren

Leuk al die linkjes maar wat werkt nou het beste? Je denkt vast: ik kan me voor 874.393.489 dingen inschrijven maar er zijn zoveel mensen die zich inschrijven, dat klopt. Naast het inschrijven moet je uiteraard ook laten weten aan mensen dat je aan het zoeken bent naar een woning in Rotterdam. Ook al praat je niet als een Rotterdammert, het praten over een aanstaande verhuizing werkt altijd. Dus praat tegen bijvoorbeeld je vrienden op je studie, je werk of je voetbal. Vertel het aan de mensen bij de bingo op dinsdagavond, bij de dierenwinkel waar je altijd voer haalt voor je hamster of bij de naaiclub van je moeder. Het is aan jou om te bepalen wat het woord naaiclub betekent.

Woning zoeken in Amsterdam of Utrecht?

Wil je toch een woning zoeken in Amsterdam of Utrecht? We hebben exact dezelfde pagina voor Amsterdam en Utrecht behalve met dit leuke filmpje eronder dus vergeet die niet te kijken. Bingoooo

Einde doei