Vergelijk              Vraag alles in èèn keer aan Jij kan inpakken    Wij gaan aan de slag    Bevestig je aanvraag  Jij bespaart
Vergelijk              Vraag alles in èèn keer aan Jij kan inpakken    Wij gaan aan de slag    Bevestig je aanvraag  Jij bespaart
 
Woning zoeken utrecht

Een woning zoeken in Utrecht lijkt niet meer wat het geweest is. De stad vol met studenten wordt steeds meer overschaduwd door de hoge prijzen die betaald moeten worden per vierkante meter huur. Een prachtig gelegen stad waar inmiddels de huizenprijzen omhoog knallen. Gemiddeld betalen we in Utrecht een huurprijs van €17,21 per vierkante meter. Voor de rekenaars onder ons hoeven we dit niet uit te rekenen maar voor diegene die dit niet kunnen: een appartement van amper 57 vierkante meter kost bijna €1000. Waar de landelijke huurprijs per vierkante meter €16 is, komt de huurprijs sinds afgelopen januari voor het eerst boven de €17 in Utrecht. Leuk wanneer je een woning aan het zoeken bent in Utrecht. Waar moet ik nu beginnen?

Waar kan ik een woning zoeken in Utrecht?

Als je slim bent dan kijk je uiteraard eerst wat je budget ongeveer is per maand en wat je eventueel kan missen. Vervolgens kan je je via internet aanmelden voor een heleboel websites. Zorg er tenslotte voor dat je jouw zoekopdracht elke dag in je mailbox ontvangt. Dit voorkomt dat je onnodig elke dag het bestaande aanbod door moet spitten. Een aantal handige websites waarvoor je je zou kunnen aanmelden zijn:

Soms kan je je inschrijven voor een huurwoning bij een woningcorporatie. 80% van de huurwoningen van woningcorporaties moet verhuurd worden aan mensen die voldoen aan de inkomenseis. 10% van alle huurwoningen mogen verhuurd worden aan mensen met een iets hoger inkomen. De laatste 10% van de huurwoningen in Utrecht mogen verhuurd worden aan iedereen. Het loont dus altijd je in te schrijven, heel heeel heeeel heeeeel misschien zit jij wel bij die lucky 10%. Enkele woningcorporaties in Utrecht zijn:

Wanneer je geen recht hebt op een huurwoning bij een woningcorporatie dan ben je, helaas pindakaas, genoodzaakt om in de vrije sector iets te huren. Websites waarvoor je je kan aanmelden voor huurwoningen in Utrecht zijn:

Er bestaan ook enkele nieuwe initiatieven waarvoor je je aan zou kunnen melden in de hoop dat een van deze initiatieven werkt:

Facebook

Facebook, dat geweldige platform waar je alles van iedereen kan volgen. Je kan ook nog eens je vrienden taggen zodat ze je moeten trakteren omdat hun naam ergens staat. Echt geweldig grappig allemaal en hartstikke tof. Gelukkig kan Facebook ook handig zijn wanneer je op zoek bent naar een woning in Utrecht. Waarschijnlijk zie je regelmatig in je tijdlijn voorbij komen dat iemand een huisgenootje zoekt. Misschien heb jij heel erg veel vrienden en zie je dit regelmatig voorbij komen. Maar misschien ook niet en dan kan je naast je eigen netwerk je ook aanmelden voor Facebook pagina’s en groepen

Super super super handigheidje over Facebook. Het algoritme van Facebook besluit wat jij te zien krijgt op je tijdlijn. Op het moment dat jij veel op zoek gaat en reageert op woningen in Utrecht, dan zal Facebook zien dat jij dit interessant vindt. Op het moment dat jij dit interessant vindt, dan zal je steeds meer vergelijkbare berichten zien. Zorg er dus voor dat je actief op zoek bent op je Facebook account

Actieve pagina’s:

Actieve groepen:

Via via via via via een woning zoeken in Utrecht

Je verwacht het niet, of toch wel. Maar eigenlijk is de allerbest methode om een woning te zoeken in Utrecht dit via via te kunnen regelen. Denk aan een vriend van je vader, een vriend van de vriend van je vader of misschien daar weer een vriend van. Praat zoveel mogelijk met je vrienden, je collega’s, je familie, je schoonmaakster, je tuinman of de mensen op schaakvereniging “schaakmat”. Als ze praten tenminste en niet op een klokje zitten te rammen. Uit eigen ervaring heb ik gemerkt dat wanneer je continu laat vallen dat je een woning aan het zoeken bent in Utrecht, men je echt helpt wanneer ze iets horen.

Woning zoeken in Amsterdam of Rotterdam?

Wil je toch een woning zoeken in Amsterdam of Rotterdam? Kijk eens aan. We hebben twee net zulke leuke en informatieve pagina’s voor menen die een woning zoeken in Amsterdam of Rotterdam.

Einde doei
woning zoeken utrecht schaakvereniging
Dit is schaakvereniging schaakmat waar op de deurmat geen deurmat staat maar schaakmat. De voorzitter van schaakmat het Matthijs, ook wel Mat genoemd. Hier kan je laten vallen dat je een woning in Utrecht aan het zoeken bent. Side note: ze drinken bier hoe cool?